BİR GÜNLÜK BİLİM İNSANI MAKALE YARIŞMASI

Bir Günlük Bilim İnsanı Makale Yarışması, 2020-2021"nda (Scientist For A Day Essay Contest, 2020-2021) okulumuzu temsil eden öğrencimiz Türkiye çapında ortaokullar kategorisinde yarı finale kadar yükselerek büyük bir başarı elde etmiştir.

05.05.2021 668

NASA'nın düzenlemiş olduğu Türkiye geneli "Bir Günlük Bilim İnsanı Makale Yarışması, 2020-2021"nda (Scientist For A Day Essay Contest, 2020-2021) okulumuzu temsil eden 7-G sınıfından Elif Naz ADIGÜZEL' in makalesi, ulusal jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Türkiye çapında ortaokullar kategorisinde yarı finale kadar yükselerek büyük bir başarı elde etmiştir.

Öğrencimiz Elif Naz ADIGÜZEL' i ve makale danışman öğretmeni okul müdür yardımcımız Handenur KOZANDAĞI' nı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Yarışmanın amacı ve konusu: NASA, Voyager 2 uzay aracının Güneş Sistemindeki tarihi yolculuğu sırasında kısa bir süre ziyaret ettiği üç uyduyu keşfetme ve bilimsel ilgiyi canlı tutma geleneğini sürdürmek amacıyla, Dünya çapında "Bir Günlük Bilim İnsanı Makale Yarışması" düzenleyerek, 6 - 12. sınıf seviyelerindeki öğrencilerin bir bilim insanı gibi düşünmelerini amaçlamaktadır. "Uranüs'ün üç uydusu Ariel, Oberon ve Titania'yı inceleyerek, başka bir uzay aracıyla bu inanılmaz uydulardan hangisine gidilip, daha fazla bilgi edinilmelidir?" konulu bir makale yazılacaktır.

05-05-202105-05-202105-05-2021

Kaynak: http://www.eyuboglu.k12.tr/tr/akademikhayat/etkinlikler/scientistforaday/2021/